Proiecte

Competiție Internațională ”Muzeul Național de Scriere Mondială”

Anul executiei: 2017

Inspirația pentru proiectarea exteriorului propus pentru “Muzeul Național de Scriere Mondială” este o carte deschisă. Însă nu o carte deschisă la o pagină anumită, dar deschisă vertical care permite privirea mai multor pagini concomitent. Pentru a urmări tema muzeului și a combina funcția și forma, paginile carții au fost mărite pînă la dimensiunile pereților care formează structura verticală a clădirii și sunt încrustați cu diverse sisteme de scriere antice, reprezentînd istoria scrierii mondiale, șibazascrilerilor curente, reflectînd scopul instituției în sine. Parterul este un punct de tranziție care permite urcarea vizitatorilor la etajul de sus, unde este amplasată expozitia permanentă. Intenția a fost de a face parterul o zonă liberă pentru trecere, fiind o continuare a parcului central.Nucleul muzeului arată asemenea unui rulou de hîrtie. Spațiul pentru expoziție este dictat de forma și amplasarea structurilor portante verticale și orizontale. În mare parte reprezintă un spațiu deschis asemeni unui spațiu commercial, dar unde vizitatorii cumpară interacțiunea cu exponatele și informarea. Pentru a face muzeul experimental și dinamic se va folosi realitatea virtuală și ochelarii smart. Doar purtînd acești ochelari exponatele vor reda istoriile din spatele lor, oferind informații cu referire la moștenire culturală, istorie, valori și tradiții a diferitor culturi și țări. Proiectul este bine încadrat în parcul central și se afla în armonie cu clădirile alaturate. Muzeul urmează să devină un nou reper al orașului Incheon.