Proiecte

Concept reconstructie hotel "CODRU"

Anul executiei: 2017

Suprafata totala: 15000

La comanda: MAIB

Faptul exact care diferențiază arhitectura de celelalte discipline de design, este calitatea statică, atașamentul permanent la suprafață și locație. Probabil anuma amplasamentul în imediata apropierea a Parcului Central a servit ca inspirație pentru denumirea hotelului -Codru.

La fel de probabil că și în imaginația oamenilor, chiar si după reconstrucție, acest complex de clădiri se va întipări ca MAIB - Codru. Astfel pentru a accentua acest atasament pozitiv, a amplifica verdele prezent si în identitatea logoului MAIB, la nivelul copacilor prezenti în parc, pe noua fațadă la intrările din clădire, este propusa o siluetă stilizată de copaci. Astfel, MAIB se mută în Codru, precum a scris se presa.
Pentru a amplifica transparența din bancă atît în interior căt și în exterior, fațăda Clădirii 1 este extinsă pentru a crea un spatiun interior comun pe toată înălțimea clădirii. Astfel se crează un atrium impunător ce permite vizibiliteatea tuturor etajelor, o conectiune vizuală între angajații băncii, prin intermediul unor console suspendata în interiorul acestuia. Aceste console suspendate servesc si ca zone de odiha (zone verzi). Anume crearea unor spații de oficiu modere, conform celor mai noi tendințe, va ilustra grija față de angajati, privilegiul MAIB de a întări poziția unui angajator și bănci de prestigiu . Totodata parterul Cladirii 1 poate rămîne unul accesibil publicului larg, aici pe lingă filiala Băncii și Centrului de Instruire ( care poate fi utilizat atît pentru instruirea financiară a angajaților dar și a clienților), poate fi amplasată și o galerie de artă modernă pentru a cultiva, aprecia și înțelege tendințele sociale.
Pentru a-și promova Responsabilitatea Socilă Corporativă, banca ar putea renova havuzul adiacent din incinta Parcului Central, similar stilisticii aplicate în reconstrucția bancii. Aici, banca ar putea schimba paradigma, vizitatorii havuzului ar putea culege monede MAIB pentru noroc, simbol care ar accentua menirea băncii de a crește afaceri, dar și crearea unei atracții turistice.